• +359 886 134 284
  • Диатомична пръст (диатомит)

   Диатомична пръст (диатомит) Силиций - човек не може да живее без него

   Health Academy
   1 2 3 4 5
   Наличност:
   На склад

   Диатомична пръст, (Диатомит), Perma-Guard, 250 гр.
   - 100% натурален продукт
   - Силициев диоксид със 100% натурален произход
   - Има неутрално pH

   Диатомичната пръст "Перма Гард" е диатомит с най-високо качество, достъпен на българския пазар от 2015 год.

   Диатомичната пръст (диатомит) представлява фосилизираните екзоскелети на микроскопиочните алги Диатомеи - вид фитопланктон със сладководен произход - може да съдържа дори над 90% амфорен силициев диоксид и съвсем малки количества други глинести материали.

   "Perma Guard" Inc. е световен лидер с над 40-годипна история в добива на сладководен диатомит с високо качество и чистота (FOOD GRADE).

   FOOD GRADE диатомичната пръст може да се използва като добавка в храните за животни (птици и бозайници) с противослепващ ефект и има редица приложения в хранително-вкусовата промишленост.

   Диатомичната пръст е източник на биологично усвоим силиций – микроелемент с изключителна важност, потвърдена в множество научни трудове. Силицият е необходим за:
   - Производството на колаген;
   - Здрава съединителна тъкан, вкл. кости, стави, кожа, коса, нокти, кръвоносни съдове;
   - Добра минерализация на костите, включително при менопауза;
   - Здрави и еластични кръвоносни съдове;
   - Здравословни нива на холестерол;
   - Намаляване на риска от атеросклероза;
   - Правилното разпределяне в организма на калция и магнезия.

   Как действа Диатомичната Пръст?

   Благоприятното въздействие на Диатомична Пръст Перма Гард се осъществява по три начина – детоксикиране, хранене на клетките и поддържане на киселинно-алкалния баланс.

   Детоксикиране (физическо действие на диатомичната пръст в човешкия организъм)
   Благодарение на цилиндричната форма и отрицателен заряд на скелетчетата, те заключват различни патогени, намиращи се в стомашно-чревния тракт (вредни бактерии, токсини, тежки метали) и безопасно ги извеждат от организма. Цилиндричните черупки деликатно почистват стените на червата, без да увреждат лигавиците. При добива и обработката на диатомита Перма Гард се полага изключително внимание, за да се запази структурата и целостта на екзоскелетите на диатомеите.

   Захранване със силиций на клетките
   Под влиянието на стомашните сокове, част от силициевия диоксид в диатомичната пръст Перма Гард се превръща в ортосилициева киселина – биологично активна форма на силиция, която може да се използва от всички клетки в тялото и е много важна за здравето на човешкия организъм.

   Поддържане на киселинно-алкалния баланс
   Диатомичната пръст има рН = 8 (алкална). В допълнение, абсорбирайки патогените в организма, значително намалява киселинния товар и води до подобряване на киселинно-алкалния баланс.

   Ползи от приема на аморфен силициев диоксид:

   Подобрена функция на имунната система и по-добра устойчивост срещу патогени.

   Адекватните нива на силиций в организма се свързват с:
   - Повишено производство и активност и удължена жизнеспособност на важни имунни клетки – макрофаги (Mineo и колектив, 2004г.) и лимфоцити (Seaborn, 2002г.).
   - Повишено производство и активност на антитела (Schiano и колектив, 1979г.).
   - Подобрена устойчивост на заболявания на горните дихателни пътища.

   По-здрава, по-гъста и блестяща коса
   При изследване с прием на силиций за период от 9 месеца, учени установяват значителен положителен ефект върху якостта на опън на коса в сравнение с плацебо групата. Косата била с по-добри показатели за еластичност и чупливост, а косопадът намалял.

   Здрави нокти
   Силицият е най-изобилният минерал в ноктите и не е учудващо, че меките и чупливите нокти могат да бъдат признак за недостиг на силиций. При проведени изследвания се забелязва намалена чупливост на ноктите при групата, която приема силиций.

   Стегната, здрава кожа с по-малко бръчки и по-бързо зарастване на рани
   Силицият стимулира производството на колаген тип І, активира важни ензими и е свързан със синтеза на глюкозаминоглюкани, затова неговия прием се свързва с подобрена здравина и еластичност на кожата.

   Силицият е необходим за здрави кости, стави и хрущяли
   Биофизиците Louis Kervan и Dr. Richard Barmakian установяват, че силицят има по-голяма роля от тази на калция за формирането и обновяването на костите. Костите се възстановяват по-бързо при високи нива на силиций и ниски нива на калций, отколкото при високи нива на калций и ниски нива на силиций. Много често хората, приемащи диатомит, докладват намаляване на болките в ставите и гърба.

   Приемът на силиций в рамките на контролирано клинично изследване предизвикала значително увеличение в минералната плътност на бедрената кост при жени с остеопороза.

   Подобрява метаболизма и допринася за постигането на стройна фигура
   Хората с наднормено тегло най-често имат забавена обмяна на веществата. Благодарение на детоксикацията на храносмилателната система, подобрената перисталтика на червата и общото изчистване и подсилване на организма, се възстановява натуралния баланс. Чистият организъм лесно се справя с всяко предизвикателство.

   Изчистване на организма от токсини и патогени
   Единична доза диатомична пръст съдържа милиони екзоскелети с отрицателен заряд. Те привличват и заключват положително заредени бактерии (вкл. Е. Коли), протозои, вируси, ендотоксини, пестициди, остатъци от лекарства и белтъкоподобни токсини (които се образуват при стомашно-чревни отравяния). Диатомичната пръст не вреди на микробиома – полезните бактерии имат отрицателен заряд и „не представляват интерес“ за диатомеите.

   Детоксикиране на тежки метали
   Установено е абсорбирането на метил живачните съединения (CH2Hg)+ от диатомичната пръст. Живакът се освобождава от амалгамените пломби и ваксините и образува метил живачни съединения в червата.

   Силицият стимулира детоксикирането на алуминия от организма и предпазва от неговото натрупване
   Натрупването на алуминий в организма се смята за вероятна причина за развитието на болестта на Алцхаймер.

   Подобрено усвояване на други елементи
   Често недостигът на минерали в организма е следствие на ниското ниво на силиций. Силицият има важна роля за метаболизма например на медта, цинка, германия и калция.

   Здрава сърдечно-съдова система, нормално кръвно налягане и здравословни нива на холестерол
   Адекватните нива на силиций възпрепятстват калцирането и са необходима предпоставка за здрави и еластични кръвоносни съдове.

   През 1912 г. д-р Куун пръв показва, че съединения на силиция спират развитието на атеросклероза.

   По-късно, през 1957г. M.Lepger и J. Lepger установяват, че стените на кръвоносните съдове при болните от атеросклероза имат по-ниски нива на силиций, отколкото при здравите. Също доказали експериментално, че при суплементиране със силиций спира развитието на атеросклероза и кръвоносните съдове започват да се възстановяват.

   В рамките на изследване върху хора от 1998г., учени от University of Innsbruck установили, че приемът на 750мг диатомична пръст дневно намалява нивото на серумния холестерол, LDL холестерола и триглицеридите, като в същото време се наблюдава увеличение на HDL холестерола (т.нар. добър холестерол).

   Предпазване от калциране на меките тъкани
   Ако нивото на силиций в организма е ниско, калцият заема мястото му напр. в сухожилията, ставите, кръвоносните съдове и червата. Това води до проявата на различни заболявания, като полиартрит, калциране на сърдечните клапи, атеросклероза, остеохондроза и др., но всъщност заболяването е едно – ниско ниво на силиций.

   Съдържание: Диатомит със сладководен произход.

   Химически състав:
   - Si02 - 92% в аморфна форма, по-малко от 0.1% Si02 в кристална форма
   - Al203 - 4.52%
   - Fe203/Fe0 - 1.16%
   - Ca0 - 0.71%
   - Mg0 - 0.55%
   - Na20+K20 - 0.28%
   - S - 0.01%
   - Cl - 0.02%
   - Mn0 - 0.02%

   Къде се използва диатомичната пръст?

   Понастоящем са разпознати стотици приложения на диатомита и съществуват хиляди продукти със съдържание на диатомит, включително, но не само: за грижа за кожата, пасти за зъби, за третиране на брашно, зърно и семена.

   В народната медицина се използва за подобряване на състоянието на кожата, косата, ноктите, съединителната тъкан и съдови проблеми.

   Отличава се с много добри филтриращи свойства, благодарение на отрицателния си заряд и голямо повърхностна площ - 35.7 кв.м./1 гр. Ефективно улавя остатъци от лекарства, бактерии и вируси, едноклетъчни организми, тежки метали и метил-живачни съединения.

   Указания за употреба:

   Продуктът е натурален минерал и не е храна, медикамент или хранителна добавка.

   Може да се употребява разтворен във вода. Избягвайте дълготрайно вдишване на високи съдържания на разпрашения продукт - може да доведе до раздразнение на дихателната система. Не допускайте попадане на диатомит в очите - може да предизвика сухота. В случай на запрашаване на очите, трябва да бъдат изплакнати обилно с хладка вода.

   Не са установени токсични свойства за веществото. Продуктът е без добавени химически вещества, без ГМО, без съставки от животински произход.

   Препоръки за употреба:
   Не допускайте попадане на диатомит в очите - може да предизвика сухота. Избягвайте вдишване на високи концентрации разпрашен диатомит - може да доведе до раздразнение на дихателната система.

   Популярни употреби на диатомичната пръст:

   Диатомитна вода:
   Разтворете е равна супена лъжица в чаша вода и употребявайте веднъж дневно.

   Козметична употреба:
   Диатомичната пръст се разрежда с вода в съотношение (1:3). Готовата смес може да се нанася директно върху кожата на лицето и тялото. Да се избягва околоочната зона.

   Против миризми:
   Поради специфичната си структура, диатомитнчата пръст има свойството да улавя и абсорбира неприятни миризми. Поставете малък, отворен съд с диатомична пръст в закрито помещение.

   Да не се използва от деца, бременни и кърмещи жени. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца. Да се съхранява на сухо място, в плътно затворена опаковка.

   Опаковка: 250 гр.

   Диатомитте са седиментни скали с изключително фин светъл цвят. Основно, това е натрупване на микроскопични силициеви парчетата, които са скелетните останки на плаващи водни водорасли, наречени диатоми.
   Сложните структурни свойства на диатомит осигуряват висока порьозност и пропускливост, добра абсорбция и голяма повърхностна площ, която в съчетание с химическа инертност и други атрибути, го прави ценна суровина. Филтър апарати, функционални пълнители, носители на активни съставки, леки тухли, изолация, и като източник на силициев диоксид са сред многото му приложения.
   Ползи за здравето и използването на диатомит не познава граници и има много приложения в козметиката, селско стопанство и битова химия.

   Той е бил значително изследван и са били открити някои интересни предимства:

   1. Естествен източник на билогично активен силиции. Диатомит / инфузорна пръст / се състои от приблизително 85% силициев диоксид. Този важен, минерал е необходим за сухожилия, хрущяли, кръвоносни съдове и кости. Също така допринася за почти всеки жизнени фукнкции, включително сърцето, черния дроб и белите дробове.Храната била основен източник на естествено срещащия силициев диоксид преди модерните земеделски практики да са го изчерпали от почвата. Предполага се, че само 1/3 от силициевия диоксид трябва е наличен в естествените растителни храни.

   2. Поддържа здравето на кожата Диатомит е силно абразивен, тои често се използва като паста за зъби и лицев ексфолиант. Процесът на ексфолиация е важен в грижа за кожата, тъй като помага за отстраняване на мъртвите клетки на кожата, което може подобри на външния вид на уморена и износена кожа. Продуктът е също така необходимо за здрава кожа, зъби, коса и нокти, и продуктът е често е изтъква като мощен минерал красота.

   3. Поддържа сърдечното здраве. Изследванията показват също така, че за хранителни цели диатомита може да предложи положителни ползи за нивата на холестерола и да насърчава здравето на сърцето. Хранителни вещества като силиций, калций, натрий, магнезий, желязо и други минерали са на разположение в диатомита, което води до практически да важни ползи за здравето. Повечето от тези хранителни вещества, играят роля в изграждане и ремонт на мускулите и костите.

   4. Вътрешно почистване. Диатомитът действа като мек абразив локално, както и вътрешно. Тои може да помогне за отстраняване на чревни нашественици и други вредители от храносмилателния тракт. Като препарат за вътрешно почистване, инфузорна пръст може да помогне прочистване чрез подкрепа на редовността и съдейства за премахване на токсични метали.

  • Коментари
   • Клиент 06 юни 2017 10:58
    Изключително съм доволна от диатомичната пръст, от отношението, от бързата доставка изобщо от обслужването. Говорих с една жена, която ми обясни подробно всичко и успях да преценя дали това е моя продукт. Сърдечно благодаря!
   • Невяна 19 юни 2017 10:14
    Диатомичната пръст е прекрасен продукт! Не е неприятна при консумация . Действа добре на целият организъм. Бори се успешно с неприятните паразити в нашето тяло. При мен при прием само 1 месец се прибори с хроничната умора, която ме мъчеше месеци наред. Добре се справя и с борбата с излишните килограми. Прекрасен продукт ,които смятам да продължа да приемам. Препоръчвам го на всички!
  • Коментирайте продукта
 • Newsletter