• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0886134284
    • Био мескит на прах

     Мескит е много ефективен при балансирането на кръвната захар.

     Dragon Superfoods
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     200 гр. Мескит на прах.

     Богат на микроелементи естествен подсладител

     Производител: Dragon Superfoods

     Мескитът на прах се добива от шушулката на растението мескит (включително и семената) и се използва от векове като естествен подсладител от американските индианци, то е с високо съдържание на протеини (11-17%).

     Мескитът има високо съдържание на протеини, нисък гликемичен индекс и е добър източник на лесно разградими фибри, което ще рече че се разгражда бавно и не предизвиква рязки скокове в кръвната захар. Този безглутенов прах е също добър източник на калций, желязо, лизин, манган, цинк, магнезий, калий и диетични фибри.

     Мескит брашното е много ефективно при балансирането на кръвната захар. В продължение на хиляди години, американските индианци в югозападните части и Мексико са консумирали Мескита регулярно, което е довело до почти нулеви нива на диабет в тези общности. Днес, когато хората се местят далеч от родните краища забравяйки за родните храни и ставайки по-малко активни, нивата на диабета и затлъстяването сред населението са нараснали драстично. Петдесет процента от обитателите на племената “Pima” и “Tohono O’odham” в Америка над 35-годишна възраст страдат от диабет, за който се смята, че е в следстве именно от премахването на Мескита като основна хранителна съставка.

     Мескитът на прах е перфектна добавка за смутита и фрешове, както и сурови или топлинно обработени десерти.

     Мескит – дървото на живота е полезно и лековито.

     В пустинните северно и южно американски области Мескит шушулките и семената отдавна се използват като източник на храна от местните населения, които по традиция ги смилат на прах, използван в последствие като брашно, подсладител, или като основна съставка за приготвянето на сладки напитки и ферментирал алкохол.

     Мескит брашното заслужено се смята за уникална супер храна с високи хранителни стойности и изтънчен нежен вкус.
     И до днес се спори дали въпросното растение е дърво или храст. Твърдението, че мескитът е лековит обаче, е неоспоримо. Не случайно другото име, под което е познат, е Дървото на живота. Има много видове мескит, но основните и най-често срещаните са три: меден мескит, бобовиден мескит и кадифен мескит.

     Натурална сладост
     Мескит на прах може да се добавя и като подсладител (вместо захар) към напитки, което ще ви осигури по-дълготрайна ситост. Редовното включване на мескитовото брашно и мескита на прах в храната има редица плюсове: ястията и напитките с мескит са с по-ниско съдържание на въглехидрати и мазнини, с високо съдържание на фибри и… естествено сладки, т.е. без калории, за които да чувстваме вина. Освен това мескитът е и източник на калций, магнезий, калий, желязо, цинк, протеини и лизин (незаменима аминокиселина, която може да си набавим единствено чрез храната). Благодарение на натуралната си сладост мескитът е подходяща храна и за диабетици. Може да го добавяте не само към напитките и сладкишите, но и към печено месо, салати и др.

     Природно лекарство
     Мескит брашното е много ефективно при балансиране на кръвната захар. Тъй като неговите захари са под формата на фруктоза, която не изисква инсулин за обмяната на веществата, смлените зърна помагат да се поддържа постоянно ниво на захарта в кръвта за продължителен период от време. То подпомага диетата на диабетиците, и улеснява работата на панкреаса.
     И до днес мескитът се изоползва за направата на редица лекарства или самото растение се прилага като лекарство най-вече за: лечение на рани, очни проблеми и кожни заболявания. Известно е и доброто въздействие, което оказва върху храносмилателната система. Мескитът помага и при ужилвания от насекоми и леки инфекции.

     Корени, кора, листа
     Мескитът на прах или чаят от мескит може да бъдат направени както от листата, така и от корените и кората на дървото.

     Чай и брашно
     Листата на мескита се използват за направата на чай, който помага при главоболие и болки в стомаха. С такава отвара в миналото третирали и очни възпаления.

     Най-голямо приложение в храната обаче намират плодовете на дървото, които наподобяват бобови шушулки. Именно от тях се прави брашно, което е много подходящо за приготвяне на сладкиши. Този вид брашно е изключително ароматно и с приятен сладък вкус.
     С гликемичен индекс 25 и висок процент (25%) диетични фибри, Мескита се усвоява от организма значително по-бавно от останалите видове зърнени култури, предотвратвратявайки резките повишения и понижения на нивото на кръвната захар. По този начин организма изпитва по-малко стрес и панкреаса нормализира постепенно своята дейност, като при по-продължителна консумация е възможно напълно да възстанови своите функции.

     Освен хранителните свойста брашното има и социално и екологично значение. Пускането на пазара на Mesquite продукти, отгледани в сухите селски райони стимулира отглеждането на тези дървета, което от своя страна намалява тяхното изсичане и превръщане в дървесни въглища и прочие продукти на съвременната промишленост.

     Мескита може да се използва в различни видове сурови крекери, хлябове, бисквити, пайове и други сладки лакомства като ароматен подсладител или в комбинация с други видове зърнени брашна (25-30% Mesquite). Високите нива на лизин, го превръщат в ценна съставка при приготвянето на някой видове бисквитки и дехидрирани храни, в които лизиновите стойности са занижени.

     Меласоподобния вкус и лекия привкус на карамел го превръщат в идеално допълнение към различни видове напитки (чай, кафе и смутита). Той успешно се комбинира с ядкови и зърнени пресни и кисели млека, енергийни барчета и плодовите/ядкови масла за мазане.

     Като подправка, Мескита може да се добавя към супи, сосове, салати и почти всички видове зеленчукови ястия. Ако имате нужда от идея за украса на вашите десерти и/или крем супи, можете да ги поръсите с брашно от Мескит, което не само ще повиши хранителните им стойности, а и ще Ви гарантира максимално здраве.

     100гр. съдържат:
     Енергия                449 Kcal
     Протеини             12.5 g
     Мазнини               19.8 g
     Въглехидрати      74.7 g
     Фибри                   2.3 mg
     Витамин С             1.8 %
     Калций                  2.8 %
     Желязо                     3 %

     „Енергията е единствената универсална валута: една от многото ѝ форми трябва да бъде трансформирана до друга, за да могат звездите да блестят, планетите да се въртят около орбитата си, растенията да растат и цивилизациите да еволюират.“
     Вацлав Смил

     Както научаваме всички в училище, тялото ни се нуждае от енергия и ензими за своята дейност. Но онова, което не всички сме учили е, че ензимите, от своя страна, се нуждаят от помощници, наречени „коензими“. Това може да са витамини, минерали или други, подобни на витамини молекули. Един от тях е коензим Q10.

     Без ензимите и коензимите трансформациите в тялото не биха се осъществявали достатъчно бързо, за да осигурят продължаването на живота. Тук спадат всички дейности – от преобразуването на хранителните вещества в енергия в клетките до разграждането на използваните хормони, образуването на нови клетки и т. н. Следователно коензимите са жизненоважни за трансформациите в тялото.
      
     Коензим Q10, изписван също и като CoQ10, е освен това мощен антиоксидант, произвеждан естествено от тялото. Но, за съжаление, с увеличаването на възрастта нивото му намалява. Възможно е на петдесет години човек да произвежда едва половината от количеството, което е генерирал на двайсет години, и тази тенденция продължава с годините. Нищо чудно, че започваме да „издишаме“, след като минем трийсетте!

     Сърцето, черният дроб, мускулите и венците се нуждаят от особено големи количества СоQ10; затова, ако при миене или почистване с конец на зъбите забележите дори съвсем малко кървене, това е ясна индикация, че се нуждаете от допълнителен прием на СоQ10.
      
     Има два различни метода за производството на СоQ10. Единият използва „натурален“ процес, а другият – синтетичен процес на химически синтез. При натуралния процес, известен като „биологична ферментация и извличане“, се използват живи организми. Синтезираният посредством химически процес СоQ10 всъщност е различен продукт, съдържащ химически съединения, каквито няма в натуралната форма. AquaSource CoQ10 комплекс съдържа натуралната форма CoQ10.
      
     Една капсула от продукта съдържа също така 200 mg хром (под формата на пиколинат). Този минерал играе изключително важна роля при метаболизма на кръвната захар и на всички хранителни групи – въглехидрати, протеини и мазнини. Формулата на AquaSource осигурява значително количество от този толкова важен минерал – 500% от хранителната референтна стойност, затова е извънредно ефикасна за стабилизиране на кръвната захар, което е безценно, като се има предвид с колко високо съдържание на захар е диетата на съвременния човек.

     Естествено, добавили сме и AquaSource водорасли.
      
     AquaSource водораслите са изключително богат и екологично чист източник на ключови нутриенти, като над 60% от тях са протеини. Те допринасят за намаляване на умората, включително и на хроничната, подпомагат нервната и имунната система, и това са само част от ползите от тях.
      
     Богати са на ценния антиоксидант бета-каротин, както и на витамините С, В5 и В12. Освен това са превъзходен източник на желязо и други незаменими минерали. Витамините В5 и В12 играят важна роля за съхраняване на енергийните нива с напредването на деня.
      
     Желязото и витамин В12 са от основно значение за доставянето на кислород до клетките, допринасяйки по този начин за увеличаване на енергията и силата.
     Съставки:
     Всяка капсула осигурява:
     Aphanizomenon flos-aquae
     (Водорасли от езерото Кламат)                 100 mg
     Естествено осигуряващо:
     Витамин С                                                         9 mg    (11.3%*)
     Витамин В12                                                 0.84 mg   (34%*)
     Витамин В5                                                       1 mg    (16%*)
     Желязо                                                             3.4 mg    (24%*)
     СоQ10                                                                 90 mg
     Хром пиколинат, осигуряващ
     елемента хром                                               200 mg   (500%*)
     в основа от оризово брашно
     Капсула: Емулгатор - желатин
     *Хранителна референтна стойност в % в ЕС

     Указания за употреба:
     Вземайте 1 капсула дневно по време на хранене.

     Здравни твърдения, одобрени от ЕОБХ:
     • Витамините В12 и В5 допринасят за намаляването на чувството за отпадналост и умора.
     • Витамин В12 допринася за нормалната функция на нервната и на имунната системи.
     • Витамин В5 допринася за нормалната умствена дейност.
     • Желязото подпомага нормалните когнитивни функции.
     • Хромът допринася за поддържане на нормални нива на кръвната захар.

     Данни за алергени:
     Не съдържа алергени в съответствие с Регламент (ЕС) № 1169/2011 за предоставянето на информация за храните на потребителите.

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter