• Добавени продукти за сравнение
    Няма нищо в сравнение...
   • Вашите любими продукти
     Няма нищо в любими...
    • 0886134284
    • Био Спирулина на прах

     Спирулината е мощен тоник за имунната система

     Dragon Superfoods
     1 2 3 4 5
     Наличност:
     На склад

     Изберете опаковка 100 гр или 200 гр

     Био спирулина на прах
     Сертифициран биологичен продукт

     Синьо-зелено водорасло Спирулина е изключителна храна. Храната с най-високо съдържание на протеини - 65%. Протеинът от спирулина съдържа всички 8 незаменими аминокиселини, което го прави завършен протеин. Спирулината съдържа и витамините А, В-1, В-2, В-6, В-12, Е и К. Спирулината съдържа и минерали, микроелементи, клетъчни соли, фитонутриенти и ензими, хлорофил и други пигменти.

     Спирулината е мощен тоник за имунната система. Тя спомага за увеличеното производство на антитела и цитокини. Ускорява производството на клетъчната имунна система, като помага да се увеличи производството на стволови клеткив костния мозък.
     Наричат Спирулината "Майчиното мляко на планетата" , заради съдържанието на гама-лоноленова кисилина. Тя е необходима за развитието на бебетата и се съдържа в най-големи количества в кърмата и спирулината.
     Спирулината съдържа още Сяра и витамин В12.

     Спирулината е била открита от изследователи, изучаващи африканско племе. Племето било много бедно и имало ограничен достъп до плодове, зеленчуци и месо. Въпреки това, те останали здрави благодарение на факта, че те редовно консумирали тъмно водорасло, което растяло наоколо. Това водорасло, сега познато като Спирулина, било изваждано от езерото и изсушавано, за да може племето да го консумира. Това помогнало на хората да приемат протеини и други хранителни вещества, въпреки бедната диета и ограничени ресурси.

     Спирулината е тъмно зелено водорасло, което расте главно в топли води. Много е хранително и всъщност едно от най-здравословните храни на света. Тази суперхрана съдържа високи нива на протеин, желязо, калций и бета каротин. Тя е една от възможно най-богато снабдените с хранителни вещества храна.

     Повечето хора не ядат достатъчно зеленчуци. Тъй като Спирулината съдържа голяма концентрация на хранителни вещества може да се каже , че една млака порция Спирулина има антиоксидантна сила на 5 порции от плодове и зеленчуци. В нея има по- голямо количество антиоксиданти и фитовещества, отколкото в боровинките и спанака, взети заедно.
     Водораслото се придобива главно от езера, реки и блата. След събирането бива естествено изсушавано. Изсушаването позволява да се запази количеството на хранителните вещества, което може да бъде намалено под действието на висока температура.
     Спирулината се предлага предимно под формата на прах или таблетки. Лесна е за консумация – може да бъде добавена в смутита, напитки, йогурт, овесени ядки и др. Формата на прах позволява да се смесва в различни глазури, теста и др. Някои хора предпочитат да приемат Спирулина на таблетки, отколкото на прах. Оптималното абсорбиране на Спирулината се постига, когато таблетките се приемат с храна.

     · Спирулината съдържа 23 пъти повече желязо от спанака
     · Спирулината съдържа повече протеин отколкото тофу
     · Спирулината съдържа 3 пъти повече калций от млякото

     Високата концентрация на витамини и антиоксиданти в Спирулината я прави могъща, здравословна суперхрана. Показна е за увеличаване на количеството енергия в организма, за подпомагане на клетъчната и имунната фунция, за понижаване на холестерола и за здравето на очите. Тъй като тя подсилва имунната защита, много хора увеличават консумацията на Спирулина при заболявания за повишаване възможността да се преборят с инфекцията и болестта.
      
     Препоръчителна доза на спирулина: 2 х половин чаена лъжичка (около 2 х 2 гр.) дневно се разтваря и разбърква според вкуса – във вода, плодов или зеленчуков сок, идеално е и в оризово мляко, в кисело мляко. Спирулината може да се използва и като добавка към други продукти. Да не се превишава препоръчваната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

     Съставки: спирулина на прах*
     *от био земеделие

     Употреба: 5 – 10g (1-2ч.л.) спирулина на ден, добавени към фреш, шейк, смути или вода.

     Хранителна стойност за 100 g:
     Енергийна стойност (kJ/kcal)    1582/386
     Мазнини (g)    8
     – от които наситени мастни киселини (g)    1
     Въглехидрати (g)    15
     – от които захари (g)    3
     Белтъци (g)    60
     Влакнини (g)    7
     Сол (g)    0
     Хлорофил (g)    0,86

     Произход:  Китай

     Спирулина платенсис е най-качествената в света и притежава абсолютно всички сертификати за органичност и качество при производство.

     Спирулина платенсис съдържа 2000 ензима, богата е на магнезий, както и зекасентин, който изключително добре повлиява зрението.
     Съдъдържа и фикоцианин, гамалиноленова киселина GLA, бетакаротин, също елиминира тежките метали и радиацията.

     Съществуват различни видове спирулина както като вид, така и като произход.

     Специфичното за водораслите е, че освен, че са изключително питателни като храна за тялото, те също балансират и пречистват организма, както и са превъзходна храна за ума. Силно повлияват повишаването на бистротата на ума, вниманието и концентрацията.

     Микроводораслите са най-богати на:
     - белтъчини – около 60%, пълноценни и лесноусвоими
     - всички заменими и незаменими аминокиселини, близки по съотношение до тези в човешкото тяло
     - хлорофил – зелен пигмент с мощен кръвотворен ефект и антиоксидантен ефект
     - фикоцианин – син пигмент със силно изразено противовъзпалително действие
     - бетакаротин
     - пълна гама жизненоважни минерали и витамини в лесноусвоима, органична форма
     - фенилетиламин, вещество повлияващо добре концентрацията
     - ненаситени мастни киселини, особено Омега-3 и Омега-6
     - ДНК – съдържат 4%, което има силен подмладяващ ефект

     Патентовано е изследване на лекарите Кристиан Драпо и Гите Йенсен за храненето с АФА. Издадения през 2004г. в САЩ патент No 6814961 регистрира храненето с АФА като средство за активиране придвижването на зрели стволови клетки – съпътстващо лечението на болестта на Паркинсон, Алцхаймер, диабет, множествена склероза, сърдечен инфаркт и регенерация. Пет грама от водораслото АФА засилва производството и циркулацията на зрели стволови клетки от костния мозък, които, пътувайки чрез кръвта, попадат на увредени клетки от сърце, черен дроб, мозък, мускул и ги възстановяват, т.е могат да се превърнат във всеки един вид клетка. Това е революционна теория за лечението и възстановяването. Съгласно тази теория не е нужно да се взимат ембрионални стволови клетки, да се обработват и след това обратно да се инжектират в човека. Според нея костномозъчните стволови клетки напускат костния мозък и пътуват из тялото, грижейки се за лечението и възстановяването на увредени органи през целия живот на човека. Единствената такава природна съставка, известна досега е АФА. Д-р Драпо е посещавал България, има издадена негова книга „Извечната храна”, посветена на АФА.

    • Коментари
     Няма открити резултати
    • Коментирайте продукта
   • Newsletter